Cum mergi la un interviu de angajare

 

După ce ai aplicat la mai multe joburi, te aștepți să fii recrutat și să fii invitat la un interviu. Când ești invitat la un interviu, ai șansa nu doar să negociezi despre viitorul tău loc de muncă, ci și să fii văzut. Pentru a nu te pierde în fața comisiei de evaluare, încearcă să te gândești la toate lucrurile mici.


 A fost realizat un sondaj în rândul managerilor de resurse umane, cu privire la modul în care ar trebui să se prezinte un concurent la un interviu, pentru a nu le strica impresia. 

Doar 3% dintre recrutori recunosc că este absolut lipsit de importanță pentru ei în ce formă li se pare solicitantul, dacă are experiența profesională adecvată, pentru ei fiind important doar  dacă este adecvat postului respectiv. 

Cu toate acestea, 33% dintre managerii de resurse umane menționează importanța unui costum de afaceri ca principalul atribut al unui solicitant de joburi. Dacă aplici pentru un loc de muncă la birou și dorești să arăți ca un specialist serios în ochii angajatorului, este ideal să te prezinți la interviu într- un costum formal de culoare mai închisă și într-o cămașă strictă. 


Pantofii trebuie să fie discreți, pentru femei și întotdeauna închiși, cu toc mic. De asemenea, sunt importante accesorii, precum o geantă, un ceas și chiar un pix. Nu îți demonstra luxul excesiv și este important să nu creezi vulgaritate, deoarece, majoritatea angajatorilor subliniază că lipsa accesoriilor este mult mai bună decât o supraabundență a acestora. 

Cu toate acestea, un costum de afaceri nu este singura opțiune, 23% dintre respondenți sunt în favoarea unei apariții stricte la interviu și 11% - pentru apariții clasice.